Back
ANGY-9271

Juliëtte Jansen

Lerares Nederlands

Op onze school heeft iedereen de vrijheid om op zijn eigen manier les te geven, natuurlijk wel binnen bepaalde kaders. Maar het geeft de mogelijkheid om aan te sluiten bij de leerlingen, een band met ze op te bouwen. En als je zelf met een glimlach voor de klas staat, beleven de leerlingen ook meer plezier aan het leren. Dat vind ik belangrijk. Ik wil graag dat de leerlingen iets doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dan doen ze echt hun best en leren ze ook meer.

Een hoogtepunt voor mij is de jaarlijkse kerstmarkt. Dan organiseer ik samen met een collega een aantal workshops voor de leerlingen. ’s Avonds staat dan het hele plein vol met marktkraampjes, met lampjes en helemaal aangekleed. Super leuk is dat. Alle gemaakte spullen gaan dan in de verkoop voor het goede doel. De leerlingen zijn dan echt trots op wat ze gemaakt hebben, dat is leuk om te zien.

In de vier jaar dat ze hier op school rondlopen zie je ze groeien. Als ik dat zie, denk ik: dan hebben we als docent echt iets bereikt.