Back

Loopbaanoriëntatie en – begeleiding (LOB)

Het LOB-traject helpt leerlingen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen zodat ze goed zijn voorbereid op een vervolgopleiding.

Hiervoor leggen we in de onderbouw de nadruk op een brede oriëntatie van werkvelden, bedrijven en beroepen. In leerjaar 2 komen leerlingen middels de profiel-oriëntatie meer te weten over de profielen waaruit zij kunnen kiezen op het Alfrinkcollege.

In leerjaar 3 staat werkveld-oriëntatie centraal waarbij leerlingen in de keuken kunnen kijken bij bedrijven of instellingen waar ze nieuwsgierig naar zijn of waarvan ze meer willen weten!

Leerjaar 4 staat in het teken van werkveld-verdieping waarbij door middel van het profielwerkstuk een onderzoek uitgevoerd wordt binnen de interesses van de leerling. Uiteraard staat ook de studiekeuze en de vervolgopleiding centraal in dit laatste jaar!

Voor meer informatie, mail het team LOB.

Decaan

De decaan biedt leerlingen begeleiding in het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. De decaan onderhoudt goede interne en externe contacten met onder meer vervolgopleidingen en kan daardoor informatie geven over de keuze van profielen en de doorstroommogelijkheden naar MBO of HAVO. Leerlingen kunnen ook bij de decaan terecht voor actuele informatie over open dagen en aanmeldingsprocedures van vervolgopleidingen. Stuur een mail naar de decaan.

Wil je eerst zelf op onderzoek naar een leuke vervolgstudie? Kijk eens op kiesmbo.nl.