Back
ANGY-9284

Joris Hunnekens

Leraar IT, Media en Design

Ik geef het vak IT, Media en Design, een nieuw vak op het Alfrinkcollege. In mijn lessen maken de leerlingen kennis met informatietechnologie op een speelse en actieve manier. Ze gaan aan de slag met zelfgekozen opdrachten, deze ontdekken ze aan de hand van tutorials. Ze leren bijvoorbeeld de beginselen van robotica, programmeren, ontwerpen (2D & 3D-tekenen) en foto/video-bewerking.

Techniek en informatietechnologie is een belangrijk onderdeel van onze samenleving, maar het vak draait voornamelijk om zelfredzaamheid, probleemoplossend denken en leren leren. De leerlingen gaan zelf ontdekken en ervaren. Ik help ze op het moment dat ze even vastlopen, maar in principe zijn ze vrij om hun eigen weg te vinden, uiteraard binnen bepaalde kaders.

De leerlingen komen in aanraking met nieuwe dingen, waardoor ze geprikkeld en uitgedaagd worden. Ze houden ook een blog bij, waarop ze vragen beantwoorden over de opdrachten en een reflectie schrijven. IT, Media en Design past binnen de manier van lesgeven op het Alfrinkcollege; vernieuwend en zelfstandig leren.