Back
ANGY-9313

Bas Imandt

Leraar wiskunde

Er is altijd veel gaande op het Alfrinkcollege. We willen vooruit met z’n allen, het beste voor onze leerlingen. Dat zorgt voor enthousiasme. Ik wil ook veel doen voor de leerlingen en probeer energiek en bevlogen te zijn, want onze invloed kan best groot zijn.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen weten wat eraan zit te komen en wat er gaande is, zodat ze daar niet zenuwachtig voor hoeven te zijn. Dat is op gebied van school, maar ook voor andere zaken. Zo praat ik ook weleens met de leerlingen over wat er speelt in de wereld, als er iets groots is gebeurd. Dat is altijd in gespreksvorm, geen monoloog. Ik ben nieuwsgierig naar hoe zij dingen ervaren, of het leeft. Dat is enorm waardevol. Je merkt dat ze daar zelf ook enthousiast over worden, dat is leuk om te zien.

Voor mijn gevoel sta ik dicht bij de leerlingen. Ik probeer toegankelijk te zijn voor ze. Ze moeten altijd bij mij terecht kunnen. We hebben ook echt veel over voor onze leerlingen, merk ik. Ze moeten zich thuis voelen op school, zichzelf kunnen zijn. Sommige leerlingen zijn nog lekker onbezonnen, leuk is dat. Durf eens iets te roepen. Durf fouten te maken. Daar leer je van.