Back

Knallende start nieuwbouw Alfrinkcollege en Sprongcollege!

De confetti vloog om de oren van de aanwezigen: 10 oktober om 14:00 uur werd de start van de nieuwbouw van het Alfrinkcollege en Sprongcollege ingeluid. Deurne krijgt er een prachtig mooi schoolgebouw bij. Het oude gebouw, waar vroeger het Peellandcollege zat, wordt afgebroken.

Na een toespraak van de rector en de facilitair manager van IVO Deurne mogen leerlingen het bouwbord onthullen. Het doek valt eraf en confetti vliegt door de lucht. Een feestelijk momentje. Zo zien de scholen het ook: Martine Overdijk, rector van onze school geeft aan dat ze blij is dat de eerste paal nu de grond in gaat. “Hier hebben we lang naar uitgekeken. Het oude gebouw waar het Alfrink en het Sprong nu gehuisvest zijn voldoet al een tijd niet meer. We hopen begin 2024 onze intrek te nemen in het nieuwe gebouw”.

Abel en Femke van het Alfrinkcollege geven aan dat ze ook blij zijn met de nieuwbouw: “het is nodig, niet alles werkt meer zoals het moet” zegt Femke. Tess en Luna van het Sprongcollege kijken ook uit naar een nieuw gebouw: “het is gewoon leuk om straks het nieuwe gebouw te ontdekken”.

Het nieuwe gebouw is niet zomaar een gebouw. Er komen twee scholen in, met ieder hun eigen ingang. Uiteraard voldoet het aan alle eisen van deze tijd en er is gekozen voor een natuurlijke uitstraling zodat het mooi in de groene omgeving past.