Back

Een kijkje bij Dienstverlening & Producten

Dienstverlening & Producten is een vak dat zich breed oriënteert op de profielen. Het richt zich op het organiseren van een activiteit en het maken van multimediale producten zoals het maken van websites en het maken/ monteren van een professionele film. Er kan gekozen worden uit vier verschillende keuzevakken:

  • Milieu, Hergebruik en Duurzaamheid;
  • Voeding en Beweging;
  • Techniek;
  • Ondernemen.

De leerlingen van leerjaar 3 werken hard aan het project: Jong Ondernemen. Ze zetten een eigen bedrijfje op met écht geld, een bankrekening en echte producten. De leerlingen zijn bijna klaar voor de inkoopfase. Ze verkopen nu aandelen en als die allemaal verkocht zijn, kunnen ze met dat geld inkopen gaan doen. De meeste companies hebben een samenwerking met een bedrijf waar ze producten in kunnen kopen. Ontzettend spannend allemaal!

Leerjaar 4 start deze week met de verdieping in het keuzevak Milieu, Hergebruik en Duurzaamheid en het keuzevak Voeding en Beweging. Leerlingen met het keuzevak Milieu Hergebruik en Duurzaamheid richten zich op de circulaire economie (een economie met beperkte tot geen afval en waarbij grondstoffen opnieuw gebruikt worden), recycling, duurzame voedselproductie en consumentengedrag. Ze gaan de composteerfabriek in Deurne bezoeken en maken een duurzame maaltijd tijdens een kookworkshop. Voeding en Beweging gaat zich richten op het maken van een gezond lunchpakket voor een medewerker op school, inclusief de bijbehorende verpakking en menukaart. En de leerlingen doen mee aan een bewegingsactiviteit in de sportschool.